Verslo organizacijoms


 

Asmens tapatybės kortelė

  • Yra išduodamos lustinės asmens tapatybės kortelės, kurios greta savo įprastinės paskirties gali būti naudojamos kaip elektroninio parašo kūrimo priemonė. Elektroniniai parašai, sukurti naudojant asmens tapatybės korteles, yra tvirtinami Gyventojų registro tarnybos sudarytais skaitmeniniais sertifikatais – specialaus formato elektroniniais dokumentais, patvirtinančiais pasirašančio asmens tapatybę ir leidžiančiais patikrinti pasirašančio asmens elektroninį parašą.
  • .Elektroninių dokumentų tvirtinimas. Elektroniniu parašu galima patvirtinti bet kurį elektroninį dokumentą: Adobe PDF, MS Word ir kitus. Elektroniniu parašu patvirtinti dokumentai naudojami viešųjų pirkimų konkursuose, sudarant verslo sandorius, susirašinėjant su įmonės filialais. Dokumentą elektroniniu būdu gali pasirašyti ir daugiau nei vienas žmogus. Tokiu būdu gali būti tvirtinami akcininkų sprendimai, protokolai, nurodymai, memorandumai ir kiti daugiašaliai susitarimai.
  • .Elektroninio pašto laiškų tvirtinimas. Tikriausiai esate skaitę arba girdėję, kad elektroninio pašto žinutes įmanoma falsifikuoti. Sumanus programišius gali manipuliuoti informacija, pagal kurią el. pašto programos nustato siuntėją. Tai reiškia, kad žinutė, kurią gavote iš įmonės direktoriaus, gali būti siųsta visai kito asmens. Šiuolaikinėse organizacijose, kuriose didžioji dalis bendravimo ir spendimų priėmimas vyksta elektroniniu paštu, korespondencijos falsifikavimas atveria galimybes informacijos nutekėjimui, sukčiavimui ir gali turėti rimtų pasekmių.
  • .Elektroninio dokumento, pasirašyto elektroniniu parašu, saugumas ir vientisumas.Elektroninio dokumento, pasirašyto elektroniniu parašu, saugumas ir vientisumas užtikrinamas specialiais kodavimo metodais, pasirašant elektroninį dokumentą. Koduojamas ne visas tekstas, o taip vadinama HashValue („sumaišyta vertė“), kuri specialiu būdu paskaičiuojama iš viso teksto. Paprasčiausiai atliekamą procesą galima paaiškinti taip – raidės keičiamos skaičiais pagal jų vietą abėcėlėje ir paskaičiuojama tų skaičių suma